Agenda

Onwankelbare theatrale verbeelding
Een tentoonstelling over het werk van Tone Brulin
 

Van 31 maart t.e.m. 21 april 2018 in het M HKA te Antwerpen. Gratis.

Rondleidingen op donderdagen 5 en 12 april om 18u en zondag 15 april om 15u. Reserveer via aria@uantwerpen.be.

Tone Brulin (1926) is een unieke figuur in het Vlaamse theater. Zijn carrière strekt zich uit over zeventig jaar en vier werelddelen. Hij heeft zich laten beïnvloeden door alle belangrijke theatrale ontwikkelingen van na de Tweede Wereldoorlog. De kracht van zijn werk is zijn openheid voor en zijn engagement met nieuwe impulsen en inzichten. Binnen de Vlaamse context is hij vaak een voorloper en een initiator geweest.

Erwin Jans (T-boeken) en Het Firmament doken in de archieven van Letterenhuis, Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) en Kunstenpunt. Zorgvuldig selecteerden zij knipsels, foto's, affiches en documenten die een beeld schetsen van Brulins markante carrière.

Vandaag is het theater opnieuw op zoek naar zijn maatschappelijke inbedding en kan Brulins pionierswerk een inspiratiebron zijn.

Rondleidingen
Op donderdagen 5 en 12 april om 18u en zondag 15 april om 15u begeleidt Erwin Jans u bij uw bezoek aan de tentoonstelling. U komt meer te weten over de markante carrière van Tone Brulin en de totstandkoming van de tentoonstelling.  Op 12 april vindt aansluitend het performatief toonmoment van The Space Between plaats. De rondleiding is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Reserveren kan via aria@uantwerpen.be.

Een tentoonstelling van T-boeken, Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) en Het Firmament, i.s.m. AMVB, Letterenhuis, Kunstenpunt en Het TheaterFestival. Met dank aan het Kaaitheater. De tentoonstelling is een resultaat van het onderzoeksproject ‘Vergeten Vlaams Repertoire 1945 – 1980’ (onderzoeker Erwin Jans) van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) en wordt gepresenteerd in het kader van LODGERS, een samenwerking tussen M HKA, AIR Antwerpen en Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA). Meer info over het LODGERS-project op de website van ARIA.